My Brainbox ft Jan Akkerman & Ruben Hoeke

My Brainbox Ft Jan Akkerman & Ruben Hoeke
Mainstage, zaterdag 25 augustus, 14.00 – 15.00 uur.

In 1969 wordt Jan Akkerman gevraagd om gitaar (en Hammond-orgel) te spelen op een album van zanger Kazimierz (Kaz) Lux. Samen met Pierre van der Linden op drums en André Reynen op bas, leidt dit platenproject tot de band ‘Brainbox’. Hun eerste en enige album wordt tegen het einde van 1969 uitgebracht en onmiddellijk beschouwt als een klassieker in de Nederlandse progressieve rock. Met covers als ‘Summertime’, ‘Sinner’s Prayer’ en ‘Scarborough Fair’ (naast enkele eigen composities).

Kort daarna vertrekt Jan Akkerman naar Focus en valt Brainbox in 1972 uit elkaar. In 2003 vinden een aantal reünie concerten plaats en 2009 wordt onder leiding van Kaz Lux, Brainbox nieuw leven ingeblazen. Er wordt met wisselende bezetting gespeeld en een studioalbum uitgebracht.

In de tussentijd maakt Jan Akkerman meer dan een dozijn soloplaten waarop hij op eigen wijze elementen uit rock, jazz, blues en dance combineert en werkt Jan samen met onder ander BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T.

In april 2012 doet Jan Akkerman oude tijden herleven met My Brainbox, een project met ex-Vandenberg-zanger Bert Heerink. Daarmee viert hij zijn vijftigjarige carrière op wereldwijde podia. Aan het einde van dat jaar wordt hij geridderd in de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten en zijn invloed op de Nederlandse muziek.

Concerten van Jan Akkerman zijn nooit hetzelfde. Ze zijn fris, energiek en onvoorspelbaar. Speciaal voor Culemborg Blues met special guest Ruben Hoeke.

Ruben Hoeke is een gevestigde naam in de Nederlandse blues, pop en rock wereld. Sinds zijn eerste optreden in 1992 deelde hij het podium met vele nationale -en internationale topmuzikanten en speelde, buiten Nederland, op diverse podia in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao. Je kunt hem plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild.

Line-up:
Jan Akkerman ( Guitars)
Bert Heering (Vocals)
Coen Molenaar (Keyboard)
David de Marez Oyens (Bas, Percusion)
Marijn van den Berg (Drums)
Ruben Hoeke (Guitars)

https://www.janakkerman.com

Comments are closed.