Programmering vrijdag en zondag Culemborg Blues weekend

Naast de traditionele “The Night Before The Day After” is er dit jaar voor het eerst ook een “The Day After The Night Before”. Op vrijdagavond voor Culemborg Blues spelen er ook dit jaar in verschillende horeca gelegenheden bands voor bezoekers die al in de stad zijn voor de festivaldag , maar natuurlijk ook om de Culemborgers alvast in de stemming te brengen. Ook dit jaar is er weer een ruime keuze in de diverse muzieksoorten. Er spelen 9 bands in 7 verschillende horecagelegenheden. Op zondagmiddag kan men nog even nagenieten.

Op vrijdag 23 augustus spelen Key 4, The Cash Project en Tommygun in Café De Mart vanaf 20.00 uur in een drieluik. Key 4, ontstaan uit het “Kids in the Blues” project, en Tommygun spelen blues en bluesrock, The Cash Project brengt een ode aan…. Johnny Cash.

Ook om 20.00 uur, The Struck Up in de achterzaal van Grand Café de Luifel. The Struck Up neemt je mee vanaf de warme Mississippi Delta van de jaren 30 naar de oostkust van de jaren 60. Meer zin in Americana, Indie-pop, Singer-Songwriter? Het Dieter van der Westen Trio zorgt hiervoor in Restaurant de Streek vanaf 20.30 uur.

 Het duo Frick ‘n’ Man speelt nummers, geïnspireerd op artiesten als Hound Dog Taylor en Seasick Steve, in Tapperij de Poortwachter. Aanvang rond 21.00 uur. Tevens start dan Sweet Mary Jane in Café de Havenmeester. Deze bluesrock band speelt er voor het 3e jaar op rij. Tenslotte speelt vanaf 22.00 uur in Café Den Tollensteghe de bluesrock formatie La Grange.   

Op zondag 25 augustus kun je vanaf 15.00 uur met de West Coast bluesband Harp Mitch & Ticket West in Kaffee byANDRIES het blues weekend afsluiten.

En tussen “The Night Before The Day After” en “The Day After The Night Before” zit Culemborg Blues. Uiteraard ook van harte aanbevolen!