Ragtime Rumours op 25e editie Culemborg Blues 2018

Tijdens de Dutch Blues Challenge heeft Culemborg Blues de eerste naam voor de jubileum editie van 2018 bekend gemaakt. Door het uitreiken van een “Gig Cheque” werd Ragtime Rumours uitgenodigd om te komen spelen op de 25e editie. Dezelfde avond werden ze de winnaar in de categorie bands van de Dutch Blues Challenge. Zij mogen dus naar Memphis (USA) om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de International Blues Challenge.

De Ragtime Rumours waren afgelopen augustus al in Culemborg, op de vrijdag avond voor Culemborg Blues tijdens “de Night Before…”, waar ze op het terras van café de Mart er een feestje van maakten. Tijdens de Dutch Blues Challenge was dat niet anders. “Fris, origineel, onderscheidend en overtuigende uitstraling” volgens de internationale jury.

Verfrissende old-skool swing, doordrenkt van roots/blues en (gypsy-)jazz met een rock ’n roll intensiteit gespeeld. Pokey Lafarge, Tom Waits en Django Reinhard met een vleugje Robert Johnson.

Door de Dutch Blues Challenge te winnen, mag het Limburgse kwartet Nederland vertegenwoordigen in Memphis ( USA) tijdens de International Blues Challenge en in Noorwegen tijdens de European Blues Challenge.

Culemborg Blues is een gratis toegankelijk Blues festival dat komend jubileumjaar iets speciaals in petto heeft. Het festival vindt plaats op zaterdag 25 augustus 2018.

Comments are closed.