The Ragtime Rumours

The Ragtime Rumours
Five-Stars stage, Zaterdag 25 augustus, 19.30 – 20.30 uur.

Een nieuw geluid uit de Maasvallei: Vier muzikanten met een rijk blues verleden bij onder andere Howlin’Stone, Jick Munro & The Amazing Laserbeams en Deep & The Dudes hebben elkaar gevonden.

Stel je voor wat je krijgt als Pokey Lafarge en Tom Waits bij Django Reinhard op bezoek gaan, een flinke pot koffie drinken en daarbij naar Robert Johnson luisteren. En dan hun instrumenten oppakken…
Verfrissende old-skool swing, doordrenkt van roots/blues en (gypsy-)jazz met een rock ’n roll intensiteit gespeeld.

Dit resulteerde in een goed ontvangen EP, het winnen van de BRUL-contest, veel optredens in Nederland en tours door Noorwegen, Italië en Engeland. Momenteel werken ze hard aan hun eerste full-length album dat tegen het najaar uit komt. In de tussentijd is hun nieuwe werk enkel live te horen en is hun debuut EP ” Ain’t Nobody” nog altijd verkrijgbaar.

Tot zover de tekst zolas die op de website van Culemborg Blues 2017 stond.

Op het terras van café de Mart ging tijdens “The Night Before…” het dak eraf. Enthousiaste reacties stroomden binnen. Dus toen de organisatie van de Dutch Blues Challenge vroeg of we voor een of meer van de finalisten een plekje op Culemborg Blues 2018 hadden, was de keuze eigenlijk niet zo moeilijk.

Oktober 2017: De finale van de Dutch Blues Challenge werd, na een spannende strijd, gewonnen door Ragtime Rumours! Dus staan er in 2018 (naast Culemborg Blues) deelname aan de European Blues Challenge in Noorwegen en International Blues Challenge in blueswalhalla Memphis (USA) op de agenda.

Update Maart 2018: The Ragtime Rumours winnen in Hell Noorwegen, als eerste Nederlandse band de European Blues Award! Deze zomer spelen ze door heel Europa op alle grote bluesfestivals.

Update Augustus 2018: Hun eerste full-length album ‘’Rag ‘n Roll’’ zal in Oktober van dit jaar wereldwijd uitkomen op ‘’RUF Records’’

Line-up:
Tom Janssen (Lead vocals, Acoustic guitar)
Niki van der Schuren (Upright-bass, Vocals, Flute, Baritone saxophone)
Thimo Gijezen (Electric guitar, Accordeon, Piano, Vocals)
Sjaak Korsten (Drums, Kazoo, Vocals)

https://nl-nl.facebook.com/theragtimerumours/

Comments are closed.