Sean Webster Band (UK/NL)

Sean Webster Band (UK/NL)
Hoofdpodium, zaterdag 24 augustus, 18.30 – 19.30 uur.

Het begon allemaal toen hij als 14-jarige jongen in aanraking kwam met gitaarmuziek door toedoen van een vriendje op school. Sean werd onmiddellijk gegrepen door het instrument en begon zoveel te luisteren als hij kon. Alle bluesgiganten; ‘the Kings’ (Albert, B.B. en Freddie), Collins, Cray evenals Moore, Knopfler, Lang en natuurlijk DE reden voor Sean om gitaar op te pakken: Eric Clapton.

Muziek werd vanaf dat moment Sean’s belangrijkste focus in het leven. Uiteindelijk resulteerde het in de Sean Webster Band. Met de band speelde hij op vele festivals en diverse podia in zowel Europa als de Verenigde Staten en deed live sessies op BBC radio 2.

Sean heeft 5 albums en een EP uitgebracht. Op zijn zesde en net verschenen laatste album getiteld ‘Leave your heart at the door’ is Sean terug als enige gitarist, iets dat sinds zijn eerste album niet meer is voorgekomen. Hoewel het misschien cliché klinkt heeft Seans nieuwe album letterlijk iets voor iedereen. Het bevat blues, balads en meer mainstream nummers en Sean hoopt dat dit z’n fans zal aanspreken.

Het merendeel van het album is opgenomen is slechts vier dagen en het resultaat is uitstekend. Na het mixen de mastering door Jon Astley van ‘Close to the edge’ gedaan. Jon heeft de gewerkt voor alle grote namen waaronder The Who, Eric Clapton, The Rolling Stones, Tom Jones, John Mayall, Norah Jones, KT Tunstall, Van Morrison, Paul McCartney, en The Lancashire Hotpots!

Jon’s commentaar op het album was “Ik had zo’n fijne dag met dit album, dank voor deze geweldige opnames, ze zijn zonder meer verfrissend!!!”

Line-Up:
Sean Webster – Vocals, Guitar
Ruud Gielen – Drums
Hilbrand Bos – Keyboards
Floris Poesse – Bass

https://www.seanwebsterband.com

Comments are closed.