The Blues Overdrive (DK)

The Blues Overdrive (DK)
Five Stars Stage, 17.30 – 18.30 uur.

De Deense band The Blues Overdrive bestaat al zo’n 13 jaar en wordt door de Deense en internationale pers tot een van de meest succesvolle bands van dit moment gerekend. Het begon allemaal in 2003 in het Scandinavische Blues Mekka, de Mojo Blues Bar in Kopenhagen, met het winnen van de jaarlijkse competitie.

Toen er in 2012 eindelijk de debuut-cd verscheen leverde dan meteen een aantal “Debuut-album Of The Year” awards van divers muziekbladen op. De opvolger, het album ‘Clinch!’ is onlangs ‘Album of the Year’ verkozen bij de Europese Blues Awards, tijdens het Londense Bluesfest in de O2 Arena. Ze zijn de enige Scandinavische band die deze prestigieuze eer te beurt viel.

Deze band bedient zich van diverse stijlen. Een mengeling van Chicago blues met hypnotische Delta grooves, maar ook psychedelische rock, swampblues, bluesrock en soms zelfs wat funk en soul.

In de loop der jaren speelden ze al op diverse grote festivals in Engeland, Duitsland, België en Polen. Een band met een gedegen ( live ) reputatie, klaar om de rest van Europa te veroveren.

Line-up:
Martin Olsen ( Guitar, Vocals )
Andreas Andersen ( Guitar )
Thomas Birck ( Bass )
Louisian Boltner ( Drums )

http://wp.bluesoverdrive.dk/

Comments are closed.