The Bugaboos (BE)

The Bugaboos (BE)
Café De Mart, 15.30 – 17.30 uur.
Binnenpodium

Het is niet eenvoudig om een band als ”THE BUGABOOS” voor te stellen in een paar woorden. Dit zou een inbreuk zijn op de kwaliteiten die deze Belgische Blues/Bluesrock band in huis heeft.

De band werd opgericht in 2006, en heeft vele veranderingen doorstaan om tot deze solide bezetting te komen. Allen afkomstig uit de regio Antwerpen werken zij al jaren aan hun specifieke sound en stijl. Zij brengen zorgvuldig gekozen Bluessongs, aangepast en gemoderniseerd tot een eigen Bugaboos geluid. Ze durven af te dwalen van de meest bespeelde wegen en loodsen zo de verschillende stijlen van de Rhythm&Blues naar de 21ste eeuw

The Bugaboos werken hard om dit muzikaal doel te bereiken, door het veelvuldig spelen in alle mogelijke en uiteenlopende cafés, clubs en festivals in de lage landen. De band bracht in 2011 de eerste cd “Get The Blues On” op de markt. Deze werd door fans en de media goed ontvangen. Het leverde hen dan ook tal van mooie optredens op in de Benelux. Het heeft hen aangemoedigd om weer opnieuw de studio in te duiken en de volgende cd te persen. Deze is verschenen onder de titel “Deccenium”, en is gevuld met eigen songs en covers gecreëerd naar hun eigen sound en stijl.

Ondersteund door de drummer “Dynamic Dirk” die reeds van aanvang deel uit maakt van de bezetting en bassist “Groovin’ Eddy” hebben wij een zeer solide ritmesectie, samen met rhythm&lead gitarist”Guitar fingers Raf”, de oprichter van de band en met ervaren, saxophonespeler “Edy De Vos”staan zij in voor het muzikaal gebeuren. De “Blueslady Kath”, brengt met haar ruwe en eigenwijze bluesstem een gevoel dat de fans blijft vermaken, en zorgt voor de leukste ambiancepartijen onder het publiek.

Feel the vibes, and come out to see them live.

Line-up:
Blueslady Kath ( Vocals )
Fast fingers Raf ( Guitar )
Groovin’ Eddy ( Bass )
Dynamic Dirk ( Drums )
Mr. Edy De Vos ( Saxophone )

http://www.thebugaboos.be

Comments are closed.