The Cards

The Cards
Hoofdpodium, zaterdag 24 augustus, 20.00 – 21.00 uur.

Paul Quinn (UK) begint zijn muzikale carrière als gitarist in de band “Son of A Bitch” en na de fusie met “Coast” ontstaat in 1977 Saxon, waarin hij tot de dag van vandaag speelt. Saxon hoort, net als Motörhead, Iron Maiden en Def Leppard, bij de “New Wave of British Metal”, een van de populairste Metal stromingen in de jaren 80.

Harrisson Young (USA) is een zanger en multi-instrumentalist. In 2010 debuteerde hij op het Detroit International Jazz Festival en bracht in 2012 zijn eerste Jazz album “Live in Shea 101” uit. Sinds 2016 speelt hij als solo artiest over de hele wereld in clubs en concertzalen. In 2018 speelde hij tijdens de openingsceremonie van “The One World Global Peace Conference” waarbij ook koningin Máxima aanwezig was. Daarnaast werkte hij samen met hip hop legende Talib Kweli, Udo Dirkschneider ( U.D.O. en Accept) en metal queen Doro Pesch. Met Doro stond hij onder andere op Graspop en Wacken.

Koen Herfst (NL) is een veelzijdige drummer die behoort tot de wereldtop. Door zijn drumwerk met DJ Armin van Buuren speelde hij in meer dan 40 landen en zalen met 180.000 bezoekers. Anderen kennen hem van zijn werk met Epica, I CHAOS of After Forever. Lezers van Slagwerkkrant kiezen hem al 5 jaar op rij als beste Hardrock\Metal Drummer Benelux. Daarnaast is hij de man achter het drumfestival Herfstfest.

Drie erg verschillende achtergronden, maar ook veel overeenkomsten. Dit komt samen in de nieuwe bluesrock formatie The Cards.

Line-Up:
Paul Quinn – Guitars, Harmonica, Backing Vocals
Harrison Young – Bass, Vocals, Keyboards
Koen Herfst – Drums, Backing Vocals

http://www.thecardsofficial.com

Comments are closed.