The Dynamite Blues Band

The Dynamite Blues Band
Hoofdpodium, zaterdag 24 augustus, 21.30 – 22.30 uur.

De Dynamite Blues Band – winnaar van de Dutch Blues Challenge 2018 – staat voor een explosieve cocktail van Blues, Rhythm & Blues, swing en rock’n’roll; rauw, verfrissend en opwindend tegelijk! Opgericht in februari 2013 en voortgekomen uit de succesvolle bluesformatie “Big Blind”.

In 2014 nam de band “Shakedown & Boogie” op met lovende recensies in de relevante muziekbladen tot gevolg. 13 eigenzinnige nummers met een verfrissende en gewaardeerde veelzijdigheid. De band werd gevraagd voor “De Wereld Draait Door” en maakte haar energieke livestatus, met het kenmerkende vette, rauwe bluesgeluid, helemaal waar op diverse festivals zoals “Ribs & Blues”, “Kwadendamme Blues” en het “Belgian Rhythm & Blues Festival” in Peer.

In 2016 komt het tweede studio-album “Kill Me With Your Love” uit. Nu nóg veelzijdiger klinkend met een meer volwassen sound, zonder aan energie en speelplezier in te boeten. Met shows op (o.a.) Het Zwarte Cross Festival en tijdens Countdown Café (Radio Veronica), laat de band horen nog steeds vol bruisende energie en dynamiek te zitten. Tevens wordt in 2016 voor de eerste keer Duitsland aangedaan wat smaakt naar meer!

In 2018 wint de band de “Dutch Blues Challenge” waardoor het Nederland mag vertegenwoordigen tijdens de “International Blues Challenge” in Memphis (USA) en op de Azoren voor de “European Blues Challenge”.  In Portugal wordt een schitterende 3e plaats behaald

Om de band écht goed te kunnen “beleven” kun je het beste een spetterend live-optreden bijwonen; dan ervaar je de energie en het speelplezier het beste! Vergeet dan alleen niet je dansschoenen en veiligheidsbril mee te nemen, want explosiegevaar ligt op de loer!!

Line-Up:
Wesley van Werkhoven – Vocals, Bluesharp
J J van Duijn – Gitaar
Renzo van Leeuwen – Bas
Jan Aandewiel – Drums

https://www.dynamitebluesband.com

Comments are closed.