The Juke Joints

The Juke Joints
Hoofdpodium, zaterdag 24 augustus, 17.00 – 18.00 uur.

De Zeeuwse bluesrockers en winnaars van Dutch Blues Foundation Award for ‘Best Dutch Blues Band’ 2012 en 2016, zetten nu inmiddels ruim 35 jaar de internationale podia in vuur en vlam.

In de tijd is een eigen stijl ontwikkeld en staat de band bekend om zijn “full-Power” optredens met een mix van rockabilly, rock & roll, blues, zydeco en zelfs een snufje jazz. Incidenteel wordt er even gas terug genomen met bijvoorbeeld een nummer van Leadbelly of Little Walter, maar het doel blijft: Die zaal moet plat!

Het jubileumjaar 2018 werd luister bijgezet met een nieuwe live CD/DVD “35 Years of Rock Rollin Blues” en maakte Omroep Zeeland de documentaire “This Is It, 35 jaar blues van Zeeuwse bodem”.

In 2017 verscheen de CD “Crossroads un&plugged”, live opgenomen voor het gelijknamige programma van BRTO Radio in Bergen op Zoom met als bijzondere gast de Australische gitarist Lloyd Spiegel.

De in 2015 verschenen CD “Heart on Fire”, (opvolger van de “Going to Chicago” die in Chicago werd opgenomen met Ronnie Baker Brooks, Ana Popovic en Eddy ‘The Chief’ Clearwater) werd door het Amerikaanse Blues Underground Network verkozen tot “Best European Bluesrock CD !

The Juke Joints stonden op festivals en club podia in Ierland, Engeland, Frankrijk, Zweden, Duitsland, Noorwegen, Letland, Zwitserland, Polen, Curaçao, Oostenrijk , Roemenië, USA en uiteraard op een zeer groot aantal festivals in Nederland en België o.a. North Sea Jazz, Moulin Blues, Ribs & Blues, BRBF Peer, Bluesrock Tegelen, Bospop Weert en op Culemborg Blues in 2001 en 2007

Line-Up:
Peter Kempe – Lead Vocals, Drums, Mandoline, Acoustic Guitar
Michel “Boogie Mike” Staat – Guitar
Sonnyboy v.d. Broek – Harmonica, Accordeon, Backing Vocals
Derk Korpershoek – Bass, Backing Vocals

http://www.thejukejoints.com

Comments are closed.