The Veldman Brothers

The Veldman Brothers
Mainstage, vrijdag 24 augustus, 19.30 – 20.30 uur.

The Veldman Brothers, het ultieme bluesbroederschap. Al meer dan tien jaar aan de top van de Nederlandse bluesscene. De broers Gerrit (gitaar, zang) en Bennie (Hammond, mondharp, zang) Veldman vormen al die tijd het onmiskenbare gezicht van de band. Daarachter hun Rhythm-brothers Fred van der Wende op bas en Han Neijenhuis op drums.

Het is vooral de teamgeest die The Veldman Brothers zo’n bijzondere band maakt. Geen ego’s, maar alles in dienst van de muziek en de song. Eigen songs vooral, die zijn beïnvloed door oude (blues)helden als The Vaughan Brothers, Muddy Waters, Jimi Hendrix, Elmore James, Howlin’ Wolf, Jimmy Smith, The Fabulous Thunderbirds en ga zo maar even door.

Maar bovenal hebben The Veldman Brothers een heel eigen, herkenbare sound. Blues, rhythm & blues, westcoastblues en deltablues, afgewisseld met vleugjes rock’n roll, country en zelfs soul en funk. Dat is ‘Blues & Roots – Straight from the Heart’.

The Veldman Brothers hebben in de loop der jaren de nodige awards binnen gesleept. Zoals de “Beste Band” award (2012) en ook ontvingen de vier bandleden individuele awards en/of nominaties. Het album Livin’ by the Day werd in 2014 door de Blues Foundation in Memphis, (USA) gekozen in de internationale Top 5 van de beste zelf-geproduceerde bluesalbums. Begin maart 2017 kwam daar de Dutch Blues CD Award 2016 bij voor het album Refuel, en is daarmee verkozen tot beste Nederlandse bluesalbum van 2016!

Line-Up:
Gerrit Veldman (Guitar, Vocals)
Bennie Veldman (Hammond, Mondharp, Vocals)
Han Neijenhuis (Drums)
Fred van der Wende (Bass)

http://www.veldmanbrothers.nl/

Comments are closed.