Programma hoofdpodia 2019

Stichting Culemborg Blues maakt de laatste namen bekend voor de beide hoofdpodia. Op zaterdag 24 augustus spelen op het Varkensmarktpodium; Kids In The Blues, Black Cat Biscuit (BE), Stef Paglia Trio (BE) en Kat Riggins & Blues Revival (USA/NL). Op het hoofdpodium spelen: de Gary Moore Tribute Band, The Juke Joints, Sean Webster Band (UK/NL) en Kirk Fletcher (USA)

Eerder maakte Stichting Culemborg voor het hoofdpodium Flavium, The Cards en The Dynamite Blues Band bekend, en voor het Varkensmarktpodium Hollands Blauw en de Dave Warmerdam Band.

Kirk Fletcher (USA) wordt gezien als een van de beste bluesgitaristen van de wereld, gerespecteerd en gewaardeerd door fans en collega’s. Joe Bonamassa: “Kirk is hands-down one of the best blues guitarists in the world.”. Internationale erkenning is er getuige de verschillende nominaties voor een Blues Music Award (onder andere voor best album 2019, best gitarist) en de 2015 British Blues Award. Kirk Fletcher heeft de reputatie van een solide, “altijd goede” performer. Zijn soul-volle gitaarspel en stem weten altijd een aantal kippenvel momenten te veroorzaken.

Kat Riggins is geboren in Miami (USA) waar ze opgroeide in een muzikaal gezin. Tijdens autoritjes werd het ene moment meegezongen met Tracy Chapman, het andere met Chuck Berry. Maar toen al was er een voorkeur voor de meer rauwe rokerige stemmen van Bessie Smith, Nina Simone, Etta James, en Janis Joplin. Ze begon op te treden op familiefeestjes en kerkdiensten, wat uitgroeide naar kleine clubs waar ze Jazz en Blues Standards zong. In 2017 was ze in Nederland voor een aantal optredens. Johan Derksen zag haar en besloot ter plekke Kat toe te voegen aan de Theatertour “Johan Derksen Keeps The Blues Alive’’ !

In 2001 en 2007 stonden ze eerder op Culemborg Blues en ze zijn terug; The Juke Joints. De Zeeuwse bluesrockers zetten nu inmiddels ruim 35 jaar de internationale podia in vuur en vlam. In die tijd hebben ze een eigen stijl ontwikkeld en staat de band bekend om zijn “Full-Power” optredens met een mix van rockabilly, rock & roll, blues, zydeco en zelfs een snufje jazz. Incidenteel wordt er even gas terug genomen met bijvoorbeeld een nummer van Leadbelly of Little Walter, maar het doel blijft: Die zaal moet plat!

Culemborg Blues vindt plaats op zaterdag 24 augustus in het centrum van Culemborg. Vanaf 12.00 uur is de bluesmarkt open en vanaf 14.00 uur begint het muzikale programma op het hoofdpodium. Dit podium staat op de Markt aan de voet van het stadhuis. De overige 8 bands die op de 5 kleinere podia (zowel binnen als buiten) spelen worden later bekend gemaakt