Praktisch

Openbaar vervoer
Station Culemborg ligt aan de spoorlijn Utrecht-Geldermalsen-Tiel/ Eindhoven. Per uur stoppen er overdag vier treinen in beide richtingen. Tevens is er een busdienst naar Tiel en Nieuwegein. Kijk op www.9292ov.nl voor de actuele tijden. Van het station naar het centrum is het ongeveer 15 minuten lopen.

Auto
Culemborg ligt aan de A2, Utrecht-‘s-Hertogenbosch. Volg vanaf de snelweg na afslag (13) Culemborg de borden “centrum”.

Parkeren kan op de parkeerplaatsen rondom het centrum van Culemborg. Gratis parkeren kan op de parkeerterreinen rond het station, op een deel van parkeerplaats “Palumbus”, de Mariahof, Rozenstraat en Dr. Hockesingel.

Een dagkaart van € 2,00 is er voor de parkeerplaatsen op Lange Meent en de parkeerplaats aan de Elisabethdreef bij de Poli. Voor de andere plaatsen geldt een tarief van max. €1,20 per uur.

Fiets
Het parkeren van fietsen tijdens evenementen is alleen toegestaan in fietsenrekken!

Bij evenementen in de binnenstad komen gelukkig veel bezoekers op de fiets. Dat is prettig, want de gemeente stimuleert graag het fietsgebruik. Een probleem bij evenementen is dat er zoveel fietsen her en der in de stad worden geparkeerd, dat dit tot overlast en soms gevaarlijke situaties leidt. Als voorbeeld kunt u denken aan de zijstraten van de Markt: deze dienen als vluchtroute wanneer er iets ernstigs gebeurt. Deze vluchtroutes staan vaak vol met kris kras neergezette fietsen.

Daarom zorgt de gemeente voor drie fietsparkeerplaatsen tijdens grote evenementen, zoals de Culemborg Blues. U vindt deze parkeerplaatsen op:
· Het plein achter het stadskantoor;
· Het middenterrein op ’t Jach;
· Het meest zuidelijke stuk van de parkeerplaats Lange Meent

Tijdens evenementen is het verboden uw fiets op of rondom het evenemententerrein buiten de fietsenrekken te stallen.

Fietsen die buiten de rekken worden neergezet, kunnen weggehaald worden!
U kunt uw fiets op één van de genoemde fietsparkeerplaatsen stallen of in bestaande fietsenrekken.

Overnachten
In Culemborg en directe omgeving zijn er verschillende opties.

Bij Fort Everdingen is een natuurcamping en is er een aparte plek voor campers. In Enspijk bied camping de Rotonde een bluesarrangement en als extra service bemiddeld men bij het vervoer.

Op de website van Culemborg Klopt vindt u een actueel overzicht van overnachtingsmogelijkheden in Culemborg en directe omgeving.

Pinnen
Bij de parkeerplaats ’t Hof is de dichtstbijzijnde pinautomaat. Daarnaast is er nog een pinautomaat in de Boerenstraat tegenover de AH.

Munten
Op Culemborg Blues betaal je op het festival terrein en bij de deelnemende horecagelegenheden met Culemborg Blues munt. Deze is verkrijgbaar bij de muntkassa’s op de Markt, Varkensmarkt en in de Tollenstraat. Bij deze kassa’s kunt u pinnen.

EHBO
Er is een EHBO-post midden op de markt tussen de festival markt en het horeca gedeelte.

Toiletten
Op de markt staat een toiletwagen en een mindervaliden toilet. Op en rond het festival terrein staan voldoende zgn “plaskruizen”. Een boete voor wildplassen is €130,–

Huisdieren
Veel van onze bezoekers, en zeker degene de regelmatig naar concerten gaan, dragen oordoppen omdat ze anders nog dagen last van hun oren hebben. De  oren van een dieren zijn veel gevoeliger dan die van de mens. De meeste dieren vinden hard geluid (denk bijvoorbeeld ook aan vuurwerk) dan ook erg vervelend. Daarnaast is het vaak zo druk (  zeker in de buurt van de podia ) dat je je huisdier voor een groot deel van de dag zal moeten dragen, omdat anders er het risico is, dat andere bezoekers op de pootjes gaan staan. Je doet er jezelf en je huisdier geen plezier mee. We raden het dan ook nadrukkelijk af huisdieren mee te brengen.

Glas en Blik
Het is verboden om met glaswerk of blik op het festivalterrein te zijn. Dit geldt voor het gehele festivalterrein (Varkensmarkt, Everwijnstraat, Markt, Kattenstraat en de Tollenstraat). Gewoon voor je eigen veiligheid.

Eigen drank
Het is niet toegestaan je eigen drank mee te brengen. Naast het veiligheidsaspect, hebben we de inkomsten uit verkoop van eten en drinken hard nodig om uit de kosten te komen. Onvoldoende inkomsten dit jaar -> geen festival volgend jaar, zo simpel is het.

Licence to drink
Ben je 18+ ? Vraag om het “Culemborg Blues – Licence to drink” polsbandje. Deze zijn polsbandjes verkrijgbaar bij de deelnemende horecagelegenheden en elke de bar op het festivalterrein

Contact
Contact opnemen kan via het formulier op de Contact pagina