Adverteren-Sponsoring

Adverteren - Sponsoring

Adverteren en sponsoring tijdens Culemborg Blues

Culemborg Blues kent inmiddels een lange traditie. In 2024 staat de 29e editie op de agenda. Ieder jaar groeit het festival en er komen steeds meer bluesliefhebbers naar Culemborg. De verwachting is dat er ook dit jaar  weer omstreeks 12.000 bezoekers langs de verschillende podia en de vele gezellige horecagelegenheden zullen lopen om te genieten van de bands en de fijne sfeer.

Op basis van dit aantal bezoekers is Culemborg Blues een van de grootste gratis openlucht bluesfestivals van Nederland. Inmiddels is het bluesfestival dan ook niet meer weg te denken uit het culturele leven van Culemborg en het Rivierengebied.

Ook buiten de Nederlandse landsgrenzen heeft Culemborg Blues naam gemaakt. The European Blues Awards kende voor 2019 de titel “Best festival\event 2019” toe.

Culemborg Blues wil in eerste instantie een bluesfestival zijn, maar de muziek loopt uiteen van traditionele blues tot (blues)rock. Er zijn legendes te zien en ook aanstormde talenten. Ze komen uit alle mogelijke werelddelen, maar ook de regionale bands worden niet vergeten.

Het hoofdpodium staat aan de voet van het historische stadhuis en het 2e grote podium op de Varkensmarkt. Daarnaast zijn er nog kleinere podia in de Tollenstaat en de Everwijnstraat en vinden er optredens plaats bij een aantal horecagelegenheden binnen. Een sfeervolle markt, volop eten en drinken bij het hoofdpodium en het podium op de Varkensmarkt zorgen ervoor dat het publiek het aan niks ontbreekt. Kortom het aanbod is zeer divers en daarom loont het voor velen een bezoekje te brengen aan een van de podia in de fraaie binnenstad van Culemborg. De weerselementen zijn niet van invloed op het verloop van het festival want beide grote podia zijn overdekt en ook voor de bezoekers zijn er voldoende mogelijkheden om droog van het festival te genieten.

Naast de professionele muzikanten willen we jonge muzikanten een speelkans geven. Door middel van het in 2004 geïntroduceerde programmaonderdeel “Kids in the Blues” geven we kinderen de mogelijkheid voor een groot publiek op te treden. Hiervoor werken we samen met het KEC (KunstEducatie Culemborg) die hiervoor een Bandbootcamp organiseert

Wat kunt u als sponsor voor Culemborg Blues betekenen?

Naast de steun van de gemeente Culemborg heeft de stichting een bestand van trouwe bedrijven die het festival financieel ondersteunen. Om haar ambities in de komende jaren waar te maken zijn nieuwe sponsors en extra financiële steun hard nodig. Er zijn verschillende sponsorpakketten en advertentiemogelijkheden waarmee u zich als sponsor tijdens ons festival kunt presenteren. U onderstreept zo het belang van culturele activiteiten in de gemeente Culemborg en u geeft hiermee blijk van waardering voor de inzet van onze vrijwilligers.

Als sponsor draagt u bij aan de financiële basis om ons festival te laten groeien naar een breed gedragen festival met regionale en zelfs landelijke bekendheid. De verschillende sponsormogelijkheden vindt u in ons overzicht van Sponsorpakketten, diverse specials en
advertentiemogelijkheden in dit document.

Uiteraard is het ook mogelijk om in overleg met ons een maatwerk sponsorpakket samen te stellen. Naast financiële prestaties in de vorm van een vrij budget of garant staan voor eventuele verliezen, is het ook mogelijk in natura te sponsoren met zaken zoals goederen, diensten, accommodaties, kleding, drukwerk of ander materiaal.

Wat heeft Culemborg Blues u als sponsor te bieden?

Door ons evenement te sponsoren kunt u uw bedrijf op een positieve wijze aan een breed publiek presenteren. Het feit dat Culemborg Blues leeft bij jong en oud, een landelijke vooraanstaande reputatie geniet en in diverse media in de belangstelling staat, is het een versterking voor het imago en naamsbekendheid van uw bedrijf. Door Culemborg Blues te sponsoren wint u bovendien de sympathie van de bezoekers, vrijwilligers, medesponsors, vrienden en uw toekomstige klanten.

Media

Culemborg Blues heeft de afgelopen jaren een warme band met de regionale en nationale media opgebouwd. Mede dankzij deze media-aandacht is Culemborg Blues gegroeid naar een festival van (inter)nationale allure. Door al deze media-aandacht bent u als sponsor ervan verzekerd dat uw bedrijf onder de aandacht van vele duizenden mensen komt.

Uitvoering en coördinatie:

Indien u sponsor wordt van Culemborg Blues streven wij uiteraard een langdurige en prettige samenwerking na. Bij een langdurige samenwerking worden condities, tarieven e.d. in overleg met de sponsor afgestemd.

Hoe kunt u sponsor van Culemborg Blues worden?

Een kort berichtje met naam, mailadres en eventueel telefoonnummer is voldoende. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Meer informatie over de sponsorpakketten is te vinden in onderstaande brochure

Download hier het  Sponsorplan 2024

Contact formulier