Praktisch

Praktisch

Openbaar vervoer

Station Culemborg ligt aan de spoorlijn Utrecht-Geldermalsen-Tiel/ Eindhoven. Per uur stoppen er overdag vier treinen in beide richtingen. Tevens is er een busdienst naar Tiel en Nieuwegein. Kijk op www.9292ov.nl voor de actuele tijden. Van het station naar het centrum is het ongeveer 15 minuten lopen. Op het perron de trap naar beneden nemen. Voor het Station links af, na 300 m op de rotonde rechts af, na 400 m op de rotonde links af. 800 m de Zandstrraat volgen en u staat op het festivalterrein varkensmarkt.

Auto

Culemborg ligt aan de A2, Utrecht-‘s-Hertogenbosch. Volg vanaf de snelweg na afslag (13) Culemborg de borden “centrum”.

Parkeren kan op de parkeerplaatsen rondom het centrum van Culemborg. Gratis parkeren kan op de parkeerterreinen rond het station, op een deel van parkeerplaats “Palumbus”, de Mariahof, Rozenstraat en Dr. Hockesingel.

Een dagkaart van € 2,20 is er voor de parkeerplaatsen op Lange Meent en de parkeerplaats aan de Elisabethdreef bij de Poli. Voor de andere plaatsen geldt een tarief van max. €1,10 per uur. Een plattegrond met tarieven vindt u Hier

Fiets

Wij vinden het fijn als u Culemborg Blues op de fiets bezoekt. Daarom zorgen wij voor extra parkeergelegenheid. Wij stellen het op prijs als u uw fiets op één van deze fietsparkeerplaatsen neerzet en niet in de zijstraten rondom de Markt. Deze zijstraten moeten zo veel mogelijk vrij blijven als vluchtroute voor als er iets gebeurt op de Markt.

U mag uw fiets niet meenemen op het evenemententerrein. In de Slotstraat, Grote Kerkstraat, Kleine Kerkstraat en het Vierheemskinderstraatje geldt een (brom)fiets parkeerverbod tijdens Culemborg Blues. Er zullen handhavers rondlopen die u zullen bekeuren als u uw fiets hier toch parkeert. Als uw fiets hier geparkeerd staat zal deze weggehaald worden en ergens anders worden neergezet.

Kort gezegd:

U mag uw fiets niet meenemen of parkeren op het evenemententerrein

Wel parkeren
op het plein en het gras bij het stadskantoor, achter de kerk aan het eind van de Ridderstraat
op ’t Jach
op het Hof
in de Jodenkerkstraat

Niet parkeren
de Slotstraat
Grote Kerkstraat
Kleine Kerkstraat
Het Vierheemskinderstraatje
en liever ook niet in de andere zijstraatjes

Overnachten

In Culemborg en directe omgeving zijn er verschillende opties. Op de website van Culemborg Klopt vindt u een actueel overzicht van overnachtingsmogelijkheden in Culemborg en directe omgeving.

Pinnen

Bij de parkeerplaats Lange Meent is de dichtstbijzijnde pinautomaat. Daarnaast is er nog een pinautomaat op de Markt, binnen bij de Primera en op de Boerenstraat binnen bij de  AH. www.locatiewijzer.geldmaat.nl

Munten

Op Culemborg Blues betaal je op het festival terrein en bij de deelnemende horecagelegenheden met Culemborg Blues munt. Deze is verkrijgbaar bij de muntkassa’s op de Markt, Varkensmarkt en in de Tollenstraat. Bij deze kassa’s kunt u ALLEEN pinnen.

EHBO

Er is een EHBO-post midden op de markt tussen de festival markt en het horeca gedeelte.

Toiletten

Op de markt staat een toiletwagen en een mindervaliden toilet. Op en rond het festival terrein staan voldoende zgn “plaskruizen”. Een boete voor wildplassen is €140,–

Huisdieren

Het meenemen van huisdieren is niet toegestaan. Naast het feit dat je je huisdier er geen plezier mee doet, (geluid, drukte, geuren) is er de kans dat een andere bezoeker per ongeluk op de pootjes van de hond gaat staan. De organisatie wil niet het risico lopen dat het dier in paniek raakt of zich agressief gedraagt. De enige uitzondering hierop wordt gemaakt voor hulphonden.

Glas en Blik

Het is verboden om met glaswerk of blik op het festivalterrein te zijn. Dit geldt voor het gehele festivalterrein (Varkensmarkt, Everwijnstraat, Markt, Kattenstraat en de Tollenstraat). Gewoon voor je eigen veiligheid.

Eigen drank

Het is niet toegestaan je eigen drank mee te brengen. Naast het veiligheidsaspect, hebben we de inkomsten uit verkoop van eten en drinken hard nodig om uit de kosten te komen. Onvoldoende inkomsten dit jaar -> geen festival volgend jaar, zo simpel is het.

Gevaarlijke voorwerpen

Slag-, steek- of vuurwapens en daarop lijkende voorwerpen (zoals zakmessen, schroevendraaiers, leathermans en kurkentrekkers) zijn ten strengste verboden. Alle materialen, die als zodanig worden aangezien, worden direct in beslag genomen en niet meer geretourneerd. Personen die slag-, steek-of vuurwapens bij zich hebben worden overgedragen aan de politie.

(Hard-) drugs

Op het festivalterrein is de Nederlandse wetgeving omtrent het gebruik van en de handel in drank en drugs van toepassing. Overtreders worden direct van het terrein verwijderd en overgedragen aan de politie. Het gebruik en/of verhandelen van lachgas (ballonnen en/of patronen) is op ons festivalterrein verboden.

Drones

Het gebruik van drones op of rond het festivalterrein is niet toegestaan.

Licence to drink

Ben je 18+ ? Vraag om het “Culemborg Blues – Licence to drink” polsbandje. Deze zijn polsbandjes verkrijgbaar bij de deelnemende horecagelegenheden en elke bar op het festivalterrein,

Shirts

Ook dit jaar waren de (heren) shirts tijdens het festival uitverkocht. We hebben er een beperkt aantal bij laten maken. Zou je een of meerdere shirts willen bestellen, ga dan naar de contact pagina, vul de gegevens in en kies als onderwerp “Shirts”. We nemen contact op voor het vervolg van de definitieve bestelling.

Bekers

In 2023 draaien we proef met het “Cup voor Cup” systeem. Bezoekers betalen een recylingsbijdrage voor de eerste beker. Lever je aan de bar een beker in, krijg je een nieuwe. Meer info op de nieuwspagina.

Contact

Contact opnemen kan via het contactformulier.

Culemborg Blues 2024

Contact formulier