Praktisch

Openbaar vervoer

Station Culemborg ligt aan de spoorlijn Utrecht-Geldermalsen-Tiel/ Eindhoven. Per uur stoppen er overdag vier treinen in beide richtingen. Tevens is er een busdienst naar Tiel en Nieuwegein. Kijk op www.9292ov.nl voor de actuele tijden. Van het station naar het centrum is het ongeveer 15 minuten lopen.

Auto

Culemborg ligt aan de A2, Utrecht-‘s-Hertogenbosch. Volg vanaf de snelweg na afslag (13) Culemborg de borden “centrum”.

Parkeren kan op de parkeerplaatsen rondom het centrum van Culemborg. Gratis parkeren kan op de parkeerterreinen rond het station, op een deel van parkeerplaats “Palumbus”, de Mariahof, Rozenstraat en Dr. Hockesingel.

Een dagkaart van € 2,00 is er voor de parkeerplaatsen op Lange Meent en de parkeerplaats aan de Elisabethdreef bij de Poli. Voor de andere plaatsen geldt een tarief van max. €1,20 per uur.

Fiets

Wij vinden het fijn als u Culemborg Blues op de fiets bezoekt. Daarom zorgen wij voor extra parkeergelegenheid. Wij stellen het op prijs als u uw fiets op één van deze fietsparkeerplaatsen neerzet en niet in de zijstraten rondom de Markt. Deze zijstraten moeten zo veel mogelijk vrij blijven als vluchtroute voor als er iets gebeurt op de Markt.

U mag uw fiets niet meenemen op het evenemententerrein. In de Slotstraat, Grote Kerkstraat, Kleine Kerkstraat en het Vierheemskinderstraatje geldt een (brom)fiets parkeerverbod tijdens Culemborg Blues. Er zullen handhavers rondlopen die u zullen bekeuren als u uw fiets hier toch parkeert. Als uw fiets hier geparkeerd staat zal deze weggehaald worden en ergens anders worden neergezet.

Kort gezegd:

U mag uw fiets niet meenemen of parkeren op het evenemententerrein

Wel parkeren
op het plein en het gras bij het stadskantoor, achter de kerk aan het eind van de Ridderstraat
op ’t Jach
op het Hof
in de Jodenkerkstraat

Niet parkeren
de Slotstraat
Grote Kerkstraat
Kleine Kerkstraat
Het Vierheemskinderstraatje
en liever ook niet in de andere zijstraatjes

Overnachten

In Culemborg en directe omgeving zijn er verschillende opties.

Bij Fort Everdingen is een natuurcamping en is er een aparte plek voor campers. In Enspijk bied camping de Rotonde een bluesarrangement en als extra service bemiddeld men bij het vervoer.

Op de website van Culemborg Klopt vindt u een actueel overzicht van overnachtingsmogelijkheden in Culemborg en directe omgeving.

Pinnen

Bij de parkeerplaats ’t Hof is de dichtstbijzijnde pinautomaat. Daarnaast is er nog een pinautomaat in de Boerenstraat tegenover de AH.

Munten

Op Culemborg Blues betaal je op het festival terrein en bij de deelnemende horecagelegenheden met Culemborg Blues munt. Deze is verkrijgbaar bij de muntkassa’s op de Markt, Varkensmarkt en in de Tollenstraat. Bij deze kassa’s kunt u pinnen.

EHBO

Er is een EHBO-post midden op de markt tussen de festival markt en het horeca gedeelte.

Toiletten

Op de markt staat een toiletwagen en een mindervaliden toilet. Op en rond het festival terrein staan voldoende zgn “plaskruizen”. Een boete voor wildplassen is €130,–

Huisdieren

Veel van onze bezoekers, en zeker degene de regelmatig naar concerten gaan, dragen oordoppen omdat ze anders nog dagen last van hun oren hebben. De  oren van een dieren zijn veel gevoeliger dan die van de mens. De meeste dieren vinden hard geluid (denk bijvoorbeeld ook aan vuurwerk) dan ook erg vervelend. Daarnaast is het vaak zo druk (  zeker in de buurt van de podia ) dat je je huisdier voor een groot deel van de dag zal moeten dragen, omdat anders er het risico is, dat andere bezoekers op de pootjes gaan staan. Je doet er jezelf en je huisdier geen plezier mee. We raden het dan ook nadrukkelijk af huisdieren mee te brengen.

Glas en Blik

Het is verboden om met glaswerk of blik op het festivalterrein te zijn. Dit geldt voor het gehele festivalterrein (Varkensmarkt, Everwijnstraat, Markt, Kattenstraat en de Tollenstraat). Gewoon voor je eigen veiligheid.

Eigen drank

Het is niet toegestaan je eigen drank mee te brengen. Naast het veiligheidsaspect, hebben we de inkomsten uit verkoop van eten en drinken hard nodig om uit de kosten te komen. Onvoldoende inkomsten dit jaar -> geen festival volgend jaar, zo simpel is het.

Licence to drink

Ben je 18+ ? Vraag om het “Culemborg Blues – Licence to drink” polsbandje. Deze zijn polsbandjes verkrijgbaar bij de deelnemende horecagelegenheden en elke de bar op het festivalterrein

Contact

Contact opnemen kan via het formulier op de Contact pagina