Turmoil

 • Tollensthegepodium

  Zaterdag 24 augustus, 18.00 – 20.00 uur.

  Vier enthousiaste muzikanten uit het midden van het land brengen de klanken van Americana en Roots uit de US naar Nederland.

  De relatief jonge band Turmoil (letterlijk vertaald naar ‘onrust’) is ontstaan in een tijd van onrust in de wereld: kroegen dicht, shows gecanceld en iedereen verplicht thuis. Samen de studio in en muziek maken zat er even niet in. Toen iemand met het idee kwam om vanuit huis een aantal cover songs op te nemen werd daar enthousiast op gereageerd, met een serie social distancing videos als resultaat.

  Dat smaakte naar meer: niet veel later begonnen de ideeën voor eigen muziek te ontstaan. Nadat er eindelijk weer gerepeteerd en kleinschalig opgetreden mocht worden, wisten de jongens van Turmoil het zeker: ‘Hiermee moeten we verder!’

  Begin 2022 bracht Turmoil haar eerste EP “Volume 1” uit die op Spotify te beluisteren is. Voor eind 2023 staat “Volume 2” op het programma. Turmoil is in 2023 winnaar van de Betuwse popcompetitie “Parel van de Betuwe” geworden en hebben hiermee een podiumplaats veroverd op Appelpop in Tiel.

  Turmoil is ondertussen regelmatig op Nederlandse podia te vinden. Met een set variërend tussen Folk songs en energieke Rock N’ Roll zijn ze klaar om een onvergetelijke avond te bezorgen!

  Line-Up:
  Bart de Waal – Zang, Gitaar
  Jasper Schürgers – Gitaar, Zang
  Thijs van der Poel – Drums, Zang
  Arno Keet – Bass

Video 1

Video 2