Blues @ the Factory

Vanaf oktober vind je Blues@ the Factory in de agenda van de Gelderlandfabriek. Samen met For the Road zet de Gelderlandfabriek elke 4e donderdag van de maand een maandelijks blues programma neer. Dit kunnen sessies zijn waarin lokaal talent gepresenteerd wordt maar ook optredens van bijzondere hoofdgasten.
Kom proeven van deze nieuwe smaak in het fabrieksassortiment.

NATHAN D. JAMES
Iemand die zijn eigen pad volgt en altijd voor zichzelf denkt, Nathan James. Hij heeft met zijn zelfgemaakte instrumenten en zelf-aangeleerde vaardigheden een unieke muzikale identiteit gecreëerd. Met zijn handgemaakte wasbordgitaar in de ene hand en een doos gemaakt van oude hekplanken dat stampende klanken laat horen in de ander, is de blueszanger vaak te zien op verschillende blues podia. In combinatie met de mondharmonica, zul je zeker in de ban raken van deze Amerikaan. Nathan James is een gerespecteerde en ervaren kunstenaar in zijn vakgebied. Al meer dan 20 jaar verdient hij met succes zijn boterham en dat allemaal door zijn passie voor blues en rootsmuziek.

GREG IZOR
Izor’s muziek is diepgeworteld in een traditioneel geluid en gevormd door de invloed van de harmonicameesters, maar ook Louisiana blues, southern soul, swamp pop, early jazz, en R&B. Zijn spel is voortdurend de grenzen aan het verleggen. Izor’s songwriting en spel zijn niet te missen, omschreven als “een brede muzikale achtergrond die alle soorten Amerikaanse roots ritmes omvat”.

Entree: Pay What You Can
Hoe werkt Pay What You Can? Bij elke blues avond betaal je aan de bar met een QR code. Er is een suggestie-prijs. Vergemakkelijkt een lager tarief je bezoek? Dan ben je vrij dat te kiezen. Kan je je een hogere ticketprijs veroorloven? Dan zorg jij ervoor dat anderen minder kunnen betalen