Eerste namen voor Culemborg Blues 2024

Zoals ieder jaar maakt Stichting Culemborg Blues in maart de eerste bands bekend voor het jaarlijkse gratis Bluesfestival, wat plaats vindt op de vierde zaterdag in augustus. Voor de 29e editie zijn inmiddels vastgelegd: Matt Schofield & Kings Rhythm Crew (UK\NL), Marlon Pichel, Robbert Duijf Band, Phil Bee & Band en Meryn Bevelander.

Matt Schofield & Kings Rhythm Crew (UK\NL)
Brits van geboorte en nu gevestigd in de VS, blijft Matt Schofield de grenzen verleggen van de Britse blues-traditie. Als veelvoudig bekroonde virtuoze gitarist, zanger, songwriter, producer en bandleider heeft Schofield na meer dan 30 jaar optreden en 20 jaar solocarrière onmiskenbaar een grote invloed gehad als een van de meest kenmerkende gitaristen van zijn generatie. Tijdens zijn roemrijke carrière en optredens wereldwijd heeft hij prijzen en lovende recensies ontvangen, waaronder: driemaal “Brits Bluesgitarist van het Jaar”, “Brits Bluesalbum van het Jaar”, als eerste gitarist opgenomen in de “Hall of Fame” (Britse Blues Awards) en werd hij door Guitar & Bass Magazine genoemd als een van de “Tien Beste Britse Bluesgitaristen aller tijden”, naast Eric Clapton en Peter Green.

Marlon Pichel
9 jaar was Marlon Pichel toen hij voor het eerst het podium op ging. Voortkomend uit een zeer muzikale bloedlijn kwam hij op jonge leeftijd in aanraking met muziek. Fascinatie sloeg over in passie en gewapend met een krachtige soulvolle stem en uitzonderlijke begaafdheid op drums is hij een van de meest veelbelovende talenten in de Nederlandse soul. De zomer van 2023 bracht een onvergetelijke festivalervaring, met als hoogtepunt een optreden op Tuckerville, waarvoor Marlon Pichel persoonlijk werd uitgenodigd door Ilse de Lange. Het succes van het festival werd gevolgd door een bijzonder gastoptreden in haar uitzending van tv-programma NPO On Stage.

Robbert Duijf Band
Robbert brengt zijn muziek puur, oprecht en vol passie. Zijn stem is rauw en vol overgave. Door vanuit zijn hart te zingen en te spelen, maakt hij een diepe verbinding met zijn publiek. In zijn shows als soloartiest, duo of met zijn band, vertelt hij verhalen met een boodschap. Samen zingen, lachen, klappen en ook een traan wegvegen, muziek die verbindt en je goed laat voelen. Juist in deze tijd is dit enorm belangrijk! Robbert speelde al meerder keren in Culemborg en nu brengt hij zijn oudste zoon Rubin (15!) op contrabas en drummer Robin Zalm mee.

Phil Bee & Band
Phil Bee bestormt al ruim 35 jaar de internationale podia van Memphis tot Warschau met zijn door soul gelardeerde blues muziek. Bij het mainstream publiek werd hij in 2021 bekend door het winnen van The Voice Senior, maar door de jaren heen heeft hij al het podium gedeeld met onder andere Jan Akkerman, Steve Lukather, Noel Redding en Trijntje Oosterhuis. Begin dit jaar was hij nog week na week te zien met zijn band in ‘The Tribute’ waarin zijn held Joe Cocker werd geëerd. In Culemborg komt hij met zijn vaste ‘crew’ en zullen de meeste nummers van het tot beste blues album van 2022 bekroonde album ‘Live at Tivoli Vredenburg’ voorbij komen.

Meryn Bevelander
“Blues is écht gevoel, daar zit leven in”, “Ik word helemaal blij als ik met één enkele noot iemand weet te raken” aldus de jonge bluesgitarist Meryn Bevelander (20). Hij staat al sinds zijn 10de op de kleinste en grootste podia van Nederland. Tot aan de coronapandemie was Meryn Bevelander al goed voor zo’n slordige 150 shows in binnen- en buitenland waaronder support act voor o.a. Leif de Leeuw, Laurence Jones, de Amerikaanse bluesgigant Albert Cummings, en onlangs nog voor Henrik Freischlader en Eric Steckel. Hij won al in 2015, als 11-jarige, de publieksprijs tijdens de Sena Young Talent Guitar Awards en speelde hij samen met Douwe Bob in de Groningse Oosterpoort.

 

 

Culemborg Blues vindt plaats in het centrum van Culemborg op zaterdag 24 augustus 2024. Op diverse podia, zowel binnen als buiten, spelen ongeveer 20 bands. De toegang is gratis. Informatie zoals een spotify playlist, staat op www.culemborgblues.nl