Gig-Cheques voor Electric Hollers en Dave Warmerdam Band

(Foto: Paul Scholman)

Tijdens de finale van de Dutch Blues Challenge zijn er Gig-Cheques uitgereikt aan Electric Hollers en de Dave Warmerdam Band. Beide bands spelen dus op Culemborg Blues 2020.

De Dave Warmerdam Band bestaat uit 5 jonge muzikanten die hun liefde voor blues en jazz delen. Het lukt deze band moeiteloos verschillende stijlen en sferen te combineren tot een sound die ook een jonger publiek aanspreekt. Een reis door de tijd van blues en jazz. Respect voor hoe het was maar ook ruimte voor vernieuwing en eigen interpretatie. Deze band is een must voor de liefhebber van blues, jazz en fusion. Op 6 oktober 2019 is de Dutch Blues Challenge gewonnen en daarmee tickets voor de European Blues Challenge in Zaandam en de International Blues Challenge in Memphis (USA). Het overtuigende optreden op de varkensmarkt tijdens Culemborg Blues 2019 en dit nieuwe wapenfeit is reden om de band uit te nodigen voor Culemborg Blues 2020.

Foto: Kuno Mooren

Electric Hollers is een blues/rock-sensatie uit Noord-Nederland. Maak je klaar om weggeblazen te worden door een muur van vintage sound en energie! Zware bastonen, donderende drums en gitaarsolo’s die je meeslepen naar vervlogen tijden. De band laat zich inspireren door bands als Led Zeppelin, Santana & Ten Years After en bracht in 2018 hun eerste plaat ‘Rise’ uit. Het uitbrengen van dit album leverde lovende recensies en een volle agenda op. Inmiddels bouwt de band verder aan hun livereputatie en zijn ze klaar om Nederland te veroveren.