Harlem Lake met nieuw album terug naar Culemborg!

Zaterdag 3 maart 2023 presenteert Harlem Lake in samenwerking met Stichting Culemborg Blues haar nieuwe album, Volition Live, opgenomen tijdens Culemborg Blues 2022. Als titeldrager van de ‘Best European Blues Band’ was Harlem Lake een van de headliners van het een na grootste gratis blues festival van Nederland. Als aanvulling op hun 5-mansformatie, brachten zij 3 blazers en 2 achtergrondzangeressen mee en bliezen het plein omver.

De Markt stond stampvol, en terecht, want Harlem Lake is dé nieuwe muziek sensatie van de Nederlandse blues scene. De band belegt hun boterhammen met soul, rock en gospel boven op een laag blues en americana als boter. Hun brede, enthousiaste benadering schudt het aloude genre wakker: blues is niet meer een stel grijze mannen in een bruine kroeg, maar juist springlevend met Harlem Lake’s jonge 10-koppige band.

Het nieuwe album ‘Volition Live’ bevat 13 nummers waarvan 9 opgenomen tijdens Culemborg Blues 2022. Op de voorkant van de cd-hoes ziet men Harlem Lake’s mascotte, de reiger, uittorenen boven het podium op de Markt van Culemborg. Achter het podium herkennen we het oude stadhuis, ofwel het prachtige herkenbare decor van Culemborg Blues. Genoeg redenen om de album presentatie plaats te doen vinden in de stad waar het tweede album is geboren! Plaats van handeling is De Gelderlandfabriek naast station Culemborg, voor eenieder makkelijk bereikbaar zowel met openbaar als eigen vervoer.

John van Empel, voorzitter en programmeur van Culemborg Blues, draagt de band al een warm hart toe sinds hun Culemborgdebuut op de Varkensmarkt in 2019 (toen nog opererend onder de naam de Dave Warmerdam Band): ‘’Dave Warmerdam en zijn band gaven het beste visitekaartje af op ons ‘kids in the blues’-podium en ik wist direct… de toekomst voor de blues in ons land is veiliggesteld! Afgelopen jaar boekte ik ze opnieuw, ditmaal op het hoofdpodium met hun 10-mans band. Wat Harlem Lake vervolgens liet zien en horen was van internationale klasse. Het zal dan ook niet lang duren voordat we Harlem Lake op de grotere nationale en internationale festivals zullen tegenkomen – North Sea Jazz letten jullie even op?”

Op zaterdag 3 maart komt Harlem Lake dus opnieuw met hun 10-koppige formatie naar Culemborg ter viering van hun 2e album ‘Volition Live’. Een unieke kans om Harlem Lake in volle glorie te zien, want dit is hun enige 10-mansband optreden tot nu toe. De deuren gaan open om 19:30 en de show vangt aan om 20:30. Kaarten kosten €15,- en worden verkocht op www.harlemlake.com.