Chicago Capitols

 • Café de Mart

  Zaterdag 27 augustus, binnenpodium, 15.30 – 17.30 uur.

  Chicago Capitols speelt vette rhythm and blues uit de windy city van het midwesten in de jaren vijftig en zestig. Blues met een dikke en volle hoofdletter.
  Met onder andere songs van de grote legendes zoals Howlin Wolf, Willie Dixon, Junior Wells, Sonny Boy en Muddy Waters.

  De Chicago Capitols worden gevormd door frisse en enthousiaste muzikanten uit onder andere the Vibrotones, Hoodoo Monks, Stepping Stone, Mississippi Delta Brothers en Ray Stepien trio.

  De bandleden speelden de afgelopen jaren op ongeveer alle Blues festivals en routes in Nederland. Van Moulin Blues naar Paaspop en van Kwaddendame naar o.a. Culemborg Blues, Bospop en Swing Wespelaere in België. Zo ook van de Bluesnacht in Assen, Wilhelmina Bluesplein tot het Wiekse witte blues van Maastricht en op de boot van Blues on the River in Rotterdam naar Texel Blues.

  In het poppodium en club circuit speelden ze o.a. supports voor the Paladins, Brain Setzer Orchestra, the Hoax, Andre Williams, Jon Spencer, T 99, Seatsniffers, Kenny Wayne Sheperd en als heat up bij de return van de Red Devils bij hun KING KING comeback na 25 jaar, met Nederlandse bluesmaster Big Pete.

  Line-Up:
  Erik van Tilburg – Zang, Bluesharp
  Jeroen Ansems – Gitaar
  Johan Reijnders – Drums
  Joni Houtman – Bass

Video 1

Video 2

Ook in het programma