Harlem Lake XXL

 • Mainstage

  Zaterdag 27 augustus, 2022 21.30 – 22.30 uur.

  Nadat Dave Warmerdam als 16-jarige in Memphis in de halve finale van de International Blues Challenge iedereen verbaasde met zijn pianotalent was het tijd voor een eigen band. Gitarist Sonny Ray en zangeres Janne Timmer sprongen vlak daarna aan boord en een bijzonder trio was geboren.

  Na een sterk live album beloofde 2020 grotere podia, grotere festivals en tours naar Duitsland en België, maar de pauze knop werd ingedrukt door de pandemie van 2020. Dus ging de band aan de bak.

  De invloeden van Joe Bonamassa, Dire Straits, Little Feat en BB King werden tot elkaar gesmolten en uit de oven kwam Harlem Lake. De Dave Warmerdam Band doopte zich om en refereert met de nieuwe naam direct naar hun roots: de Haarlemmermeerpolder. Er werd nieuw materiaal geschreven en het idee voor een 12-mans band ontstond.

  Johan Derksen presenteerde hun album en kondigde Harlem Lake aan als de meest talentvolle, jeugdige band van Nederland en zei over het album: “Dit is on-Nederlands goed en ik kan de hem echt aanbevelen. Echt een prachtige, waardevolle CD om in de kast te hebben staan.’’

  Harlem Lake werkte de hele corona crisis door aan hun debuut en begint eindelijk de vruchten te plukken.

  Line-Up:
  Dave Warmerdam – Keys, Vocals
  Janne Timmer – Vocals
  Sonny Ray van den Berg – Guitar
  Kjelt Ostendorf – Bass
  Benjamin Torbijn – Drums
  Megan Zinschitz – Backing vocals
  Ashley de Jong – Backing vocals
  Thomas Heikoop – Trumpet
  Maarten Combrink – Trombone
  Jazzton Hulsebosch – Saxophone
  Sten van Tongeren – Percussion
  Joost Tonies – Rhythm guitar

Video 1

Video 2