Harlem Lake

 • Mainstage

  Zaterdag 28 augustus, 00.00 – 00.00 uur.

  De Dave Warmerdam Band gaat verder onder een nieuwe naam: HARLEM LAKE. Het afgelopen jaar heeft de band gewerkt aan nieuw repertoire en aan hun debuut studio plaat. Dat resulteerde ook in een groots concert op 27 februari, waarbij de band voor deze speciale gelegenheid werd uitgebreid met zangeressen, een driekoppige blazerssectie, percussie en een tweede gitarist.

  De roots van de band liggen in de bluesmuziek maar door de invloeden van Joe Bonamassa en Tedeschi Trucks Band is hun geluid verbreed tot een stevige bluesrock sound met een vleugje soul. In 2019 wonnen zij de Dutch Blues Challenge en begin vorig jaar stonden zij in de halve finale van de International Blues Challenge in Memphis, TN. Ze werden gespot door de Amerikaanse bluesgitarist Walter Trout en staan in september in zijn voorprogramma in onder andere Paradiso en 013

  Zangeres Janne Timmer blaast een ieder weg met haar soulvolle stem vol power terwijl Sonny Ray haar zonder twijfel aanvult op de gitaar. Dave Warmerdam op toetsen is het brein achter de arrangementen en vormt een muzikale steunpilaar op het podium. Samen met een ijzersterke ritmesectie bestaande uit Rick Van de Voort (drums) en Lars Hoogland (bas) maken zij muziek die oprecht, gelaagd en diepgaand is, maar ook heerlijk is om helemaal op los te gaan.

  Het goede optreden op de Varkensmarkt tijdens Culemborg Blues 2019, het optreden in de Gelderlandfabriek in 2020 en de showcase op 27 februari  is een goede reden de band, in 12 koppige bezetting, een plaats aan te bieden op het hoofdpodium van Culemborg Blues 2021.

  Line-Up:
  Dave Warmerdam – Keys, vocals
  Janne Timmer – Vocals
  Sonny Ray – Guitar
  Lars Hoogland – Bass
  Rick van de Voort – Drums

Video 1

Video 2