Phil Bee & Band

 • Hoofdpodium

  Zaterdag 24 augustus 2024, 18.30 - 19.30 uur

  Phil Bee bestormt al ruim 35 jaar de internationale podia van Memphis tot Warschau met zijn door soul gelardeerde blues muziek.

  Bij het mainstream publiek werd hij in 2021 bekend door het winnen van The Voice Senior, maar door de jaren heen heeft hij al het podium gedeeld met onder andere Jan Akkerman, Steve Lukather, Noel Redding en Trijntje Oosterhuis. In 2020 werd de single ‘Need your love so bad’ met André Hazes uitgebracht, een streaming hit op alle online platforms.

  Hij tourde met Johan Derksen in de Nederlandse theaters, figureerde in TV programma’s als Veronica Inside, Jinek, en Half8 en haalde het merendeel van de schrijvende pers met lovende reacties. Begin dit jaar was hij nog week na week te zien met zijn band in ‘The Tribute’ waarin zijn held Joe Cocker werd geëerd.

  In Culemborg komt hij met zijn vaste ‘crew’, de 6-mans formatie waarmee hij al jaren tourt, Pascal Lanslots, Guy Smeets, Niels van der Steenhoven, Marco Oonincx en Arie Verhaar en zal hij een set spelen van eigen werk en onherkenbare covers, doorspekt met ronkende Hammond, heerlijk gitaarwerk en ‘bad ass vocals’.

  De meeste nummers van hun onlangs met de ‘Dutch Blues Awards’, (beste blues album van 2022) bekroonde album ‘Live at Tivoli Vredenburg’, zullen op het Culemborgse podium voorbij komen.

  Line-Up:
  Phil Bee – Vocals
  Pascal Lanslots – Keyboards
  Guy Smeets – Guitars, Vocals
  Niels van der Steenhoven – Guitars
  Marco Oonincx – Bass
  Arie Verhaar – Drums

Video 1

Video 2